Αυστηρότερα πρόστιμα για την ελεύθερη κατασκήνωση

 

Υπερδιπλασιάστηκε το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ, σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου νόμου για τον τουρισμό. Έτσι από τα 147 ευρώ που ήταν θα πάει στα 300 ευρώ.
Το ελεύθερο κάμπινγκ στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα στους δήμους Κασσάνδρας και Σιθωνίας αποτελεί μάστιγα, καθώς ολόκληρες περιοχές μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους, δασικές εκτάσεις ουκ ολίγες φορές κινδύνεψαν από πυρκαγιά, ενώ οι… ιδιοκτήτες των κάμπινγκ μιλούν για μεγάλη διαφυγή εσόδων από τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου, σχολιάζοντας στο halkidikinews.gr τις αλλαγές που προβλέπει το  προσχέδιο νόμου για τα πρόστιμα, ανέφερε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Τη συγκεκριμένη ρύθμιση τη ζητούμε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια θετικότατη εξέλιξη και… αν ψηφιστεί ο νόμος θα μπορεί η αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμο για την ελεύθερη κατασκήνωση σαν παράβαση του Κ.Ο.Κ, οπότε και ο παραβάτης θα είναι υποχρεωμένος να το πληρώσει άμεσα, χωρίς διαδικασίες δημοτικών συμβουλίων και δικασδτηρίων».

Όπως αναφέρει το προσχέδιο νόμου «οι παραβάτες τιµωρούνται µε πρόστιµο ύψους 300 ευρώ ανά άτοµο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά µεταφορικό µέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνοµικό ή λιµενικό όργανο και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) του ν. 2696/1999 (Α΄57). Σε ελέγχους από µεικτά συνεργεία την ποινή του προστίµου επιβάλλει το αστυνοµικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο».

Του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*