Θέλω να ταράξω αυτό το κράτος στις μηνύσεις

Θέλω να ταράξω αυτό το κράτος στις μηνύσεις.

Θέλω να το μηνύσω γιατί δεν με αφήνει να δουλέψω. Μέσω ΟΑΕΕ δεν μου επιτρέπει -επειδή οφείλω στο ταμείο- να αλλάξω επάγγελμα.

Θέλω να μηνύσω το κράτος γιατί οφείλω. Οφείλω διότι το ταμείο μου μου επιβάλει υψηλές εισφορές ανεξαρτήτως εισοδήματος, έναντι όλων των Ευρωπαϊκών κρατών που συνδέουν την ασφάλιση με το εισόδημα.

Θέλω να μηνύσω το κράτος γιατί υποχρέωσε τα ταμεία να επενδύσουν σε αυτό και άδειασαν κάθε αποθεματικό. Θέλω να τους μηνύσω για κακοδιαχείριση.

Θέλω να μηνύσω το κράτος γιατί συνδέει τη σύνταξή μου και τις υποχρεωτικές εισφορές με την περιουσία μου. Περιουσία που μου φορολόγησε 2,3 και 4 φορές και την φορολογεί συνεχώς. Δεν μπορεί να με αφήσει άστεγο για την σύνταξή μου.

Θέλω να μηνύσω το κράτος για τον ανορθολογισμό και τις υπέρογκες χρεώσεις σε τέλη αυτοκινήτων όπου εκκολαπτόμενοι μάγοι δεν υπολογίζουν αξία, περιοχή, φοροδοτική ικανότητα, παλαιότητα. Απλά χρεώνουν σε σκλάβους που δεν πρέπει να ρωτούν.

Θέλω να μηνύσω το κράτος για εισφορές υπέρ τρίτων που πληρώνω τόσα χρόνια. Δημοσιογράφοι, τελωνειακοί, ιερείς και άλλοι 350 φόροι ΜΗ ανταποδοτικοί που πληρώνουμε σε κάθε συναλλαγή σε κάθε μας ανάσα.

Θέλω να μηνύσω το κράτος για τα χρόνια που έχασα σε αυτό. Τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, τα χαρτιά που θα έπρεπε να έχουν και κάθε φορά τα ξαναζητούσαν, διατάξεις χωρίς καμία λογική εξήγηση, φόροι ληστρικοί επι πάντων χωρίς ανταπόδοση, φόροι στους φόρους, ένα παράλογο σύστημα ανίκανων, βολεμένων παιδιών του κρατικού σωλήνα διαμέσω των κομμάτων που διοικούν.

Θέλω να μηνύσω αυτό το κράτος για την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης του, για την αδιαφάνεια σε προσλήψεις, την αδιαλλαξία σε πρόστιμα και υπέρογκους τόκους που ΤΙΜΩΡΟΥΝ τους πολίτες.

Θέλω να μηνύσω αυτό το κράτος για την σπατάλη, την έλλειψη ισονομίας και δικαίου μιας και οι λειτουργοί του απολαμβάνουν άφεσης αμαρτιών σε νόμους που ψήφισαν για τους εαυτούς τους, σε παχυλές πολλαπλές συντάξεις, σε συμμετοχή τους σε κάθε συναλλαγή με δικούς τους επιχειρηματίες.

Θέλω να μηνύσω το κράτος γιατί διαίρεσε τους πολίτες σε πληβείους και ευεργετημένους, δημιουργώντας ανισότητες και αδικίες πολλών ταχυτήτων. ‘Έτσι, οι λειτουργοί του απολάμβαναν αδειών, δώρων, μισθών, παροχών ταμείων, πρόωρων συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ που οι υπόλοιποι πολίτες όχι μόνο στερούνταν, αλλά χρηματοδοτούσαν αυτές τις ανισότητες.

Θέλω να μηνύσω το κράτος γιατί δεν είναι κράτος. Δεν μπορεί να ελέγξει δεν μπορεί να οριοθετήσει, δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους, δεν σέβεται το ΙΔΙΟ τους νόμους του.Έτσι έφτιαξε πολίτες διεφθαρμένους, ατομιστές, καταπατητές νόμων. Δημιουργήσαμε λοιπόν όλοι μαζί μια κοινωνία ζούγκλας όπου επιβιώνει και ξεγλιστρά ο πιο διεφθαρμένος, ο πιο δικτυωμένος, ο πιο κοντά σε μηχανισμούς και εξουσίες.

Θέλω να μηνύσω αυτό το κράτος για πολλά ακόμη, αλλά η δικαιοσύνη του είναι ελεγχόμενη μιας και τα ανώτατα όργανα δεν εκλέγονται αλλά διορίζονται απο αυτό.

Μετά απο όλα αυτά, το μόνο που μένει είναι….είτε να αναζητήσω ένα κράτος πιο δίκαιο ή να αντισταθώ ώστε αυτό το κράτος ΝΑ ΠΑΨΕΙ να ΥΠΑΡΧΕΙ. Αυτό το κράτος πρέπει να δημιουργηθεί απο την αρχή.

Δεν μπορώ άλλο να συνεχίζω να συναινώ στην ύπαρξη αυτού του τέρατος που καθημερινά με κατασπαράζει.

Κι εγώ που φταίω; Φταίω γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν μιλούσα.
Δεν είμαι “αγανακτισμένος”. Είμαι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ.
Όμως φτάνει. ΩΣ ΕΔΩ.

Έχω ΠΟΛΕΜΟ με αυτό το κράτος και με καθέναν από αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους. Προνόμια που απέκτησαν εις βάρος των υπολοίπων.

Μιχάλης Σιράκης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*